Een vluchtelinge in Ubbergen

Mia Pousset (1908 – 1972)

In juli 1914 breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Niet veel later vlucht Mia Pousset samen met haar ouders, broers en zussen van België naar Nederland. Ze vinden onderdak in Ubbergen bij burgemeester Jan Dommer van Poldersveldt. Hij is een vriend van vader Jean-Jacques. De familie Pousset woont een half jaar in Ubbergen. De rest van de oorlog wonen ze in Nijmegen.

In 1919 keert de familie terug naar België, behalve Mia. Het echtpaar Dommer van Poldersveldt adopteert haar. Ze gaat naar school bij de Franse nonnen van de Notre Dame des Anges in Ubbergen. Daarna volgt Mia de kweekschool in het Belgische Herentals en geeft ze les aan de Notre Dame. In 1932 trouwt ze met Piet Terheggen. Ze krijgen elf kinderen. Helaas overlijdt Piet in 1952 als hij 48 jaar oud is. Mia verhuist tien jaar later samen met haar jongere kinderen naar Antwerpen waar haar zussen wonen.

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oorlog

  • Eerste Wereldoorlog

  • Personen

  • 1900-1950

  • Berg en Dal

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl