Een verhaal van een weeskind Opgroeien in een Burens weeshuis

Het voormalig weeshuis in Buren
Gerard van den Berg werd in 1935 als 1,5-jarige jongen opgenomen in het Koninklijk Weeshuis in Buren en woonde daar achttien jaar.

Gerard en zijn vijf broers en zussen kwamen daar terecht omdat hun moeder in mei 1935 overleed aan tbc. Hun vader voer op de binnenvaart en kon niet goed zorgen voor zijn gezin omdat hij veel van huis was. Er werd besloten de kinderen onder te brengen in Buren. In dit verhaal vertelt Gerard hoe het was om op te groeien in het Burense weeshuis, onder meer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met anekdotes en verhalen over spannende gebeurtenissen schets hij een ontroerend beeld van het leven van de weeskinderen in het Koninklijk Weeshuis. Het weeshuis is tegenwoordig ingericht als Marechausseemuseum, maar als u meer boeiende verhalen wilt horen, kunt u er nog steeds terecht voor de 'weeshuistour', geleid door Gerard van den Berg hoogst persoonlijk.

Downloads

/files/verhalen_pdf/Een_verhaal_van_een_weeskind.pdf

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl