Hallehuisboerderij

Stevenspad 8, Druten

Stevenspad 8 was ooit een textielwinkel van de familie Heimans en een drukkerij van Bernard Bosman, maar is nu een woning. Het is een hallehuisboerderij met middenlangsdeel, met een breed villa-achtig en dwarsgeplaatst voorhuis.

Het voorhuis

Het voorhuis is grijs gepleisterd en bestaat uit een begane grond met verdieping, voorzien van een schilddak met hoekschoorstenen en gesmoorde kruispannen. De gevels worden rondom afgesloten door een brede geprofileerde lijst. De voorgevel heeft over een breedte van zes vensterassen getoogde vensters met T-vormige schuiframen. In de eerste vensteras zien we een ingangspartij met een omlijsting en hoofdgestel, voorzien van paneeldeuren en een tweeruitsbovenlicht. De derde en zesde vensteras hebben dubbele tuindeuren met bovenlichten.

De Maas en Waler

Het achterhuis was het bedrijfsgedeelte. Het is intussen verbouwd tot woning, maar ooit drukte Bernard Bosman er zijn krant “de Maas en Waler”. In zijn gelijknamige drukkerij drukte hij eerst op stoom en daarna op stroom. Bosman woonde en werkte het grootste deel van zijn leven aan het Stevenspad 8. Zijn krant was een echte krant waarop je een abonnement moest nemen. De krant verscheen twee keer per week. Sporen van de oorspronkelijke indeling zijn in de achtergevel herkenbaar.

Het monument is niet toegankelijk voor publiek.


  • Drutense monumenten

  • Landschap

  • Druten

  • Historische verenigingen

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl