Dit monument is een voorbeeld van een T-boerderij: een hallehuisboerderij met middenlangsdeel en dwarsgeplaatst voorhuis. De voormalige boerderij ligt tegenover het vroegere tramremisecomplex. Vandaar ook de straatnaam Stationsstraat.
Het voorhuis met begane grond en verdieping heeft een met riet gedekt overstekend schilddak met hoekschoorstenen. Onder het overstekende riet bevindt zich een brede geprofileerde knijpplank. Dit is een plank om de ruimte tussen riet en muur af te dekken. Het voorhuis is vier vensterassen breed. In de tweede vensteras is een ingangspartij met omlijsting en hoofdgestel met aan weerszijden smeedijzeren hekjes. De hekjes hebben fraaie paneeldeuren met smeedijzeren roosterwerk. Het voorhuis heeft verder rechtafgesloten vensters met hanenkammen.
Tegen de linkerzijgevel staat een zeldzame leipeer. Een van de vroegere bewoners was niet alleen veeboer, maar ook fruitteler. Dit verklaart wellicht de aanwezigheid van de peer tegen het huis, hoewel het vroeger zeker niet ongebruikelijk was om fruit strak tegen de zuidmuur te plaatsen om optimaal van de zonnewarmte gebruik te maken.
Het achterhuis is voorzien van een zadeldak. In 2005 werden enkele dakvensters aangebracht. Let op het verschil met buurhuis 38: ook een hallehuisboerderij en toch zo verschillend. Hier is sprake van ensemblewaarde met de zij- en overburen.
Het monument is niet vrij toegankelijk.
Drutense monumenten
Landschap
1800-1900
Druten
Rijk van Nijmegen