Groenestraat doodlopend pad

Groenestraat 11

Dit is het zicht op een doodlopend stuk van de Groenestraat. Het getekende stuk is als het ware een zijstraat van de Groenestraat.

De straat begint ter hoogte van de bekende stoeterij Buitenzorg en loopt richting de A15. Vroeger liep hij door naar het Kattenlegersepad. Sinds de opening van de A15 in 1979 is dat pad alleen nog maar bereikbaar via het viaduct in De Plak over de A15. Vanuit de Groenestraat, via de Plakselaan, kom je op De Plak langs de plek waar ooit De Hoge Eest stond, een ander pand uit deze route.

Frontlinie

Tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 maakte deze straat deel uit van het Britse deel van de frontlinie die zich ten zuiden van de Linge bevond.

Stoeterij Buitenzorg

In 1972 neemt Wim Nas de befaamde Stoeterij Buitenzorg over van de gebroeders Snetselaar. Stoeterij Buitenzorg was en is nog steeds een begrip in de vaderlandse draf- en rensport. Dravers als Henri, Jojo, Hinde en Manus Buitenzorg vergaarden vele prijzen. Zie ook 'Het Ponybeeld' in deze route.

Bemmelse paardendagen

Naast de aloude Ponymarkt worden als uitvloeisel van de prestatie van die grote dravers in Bemmel sinds 2007 jaarlijks kortebaandrafwedstrijden gehouden. Deze worden gehouden op de dinsdag na de tweede zondag van augustus. Het mag duidelijk zijn dat deze wedstrijd vernoemd is naar de Stoeterij Buitenzorg.


  • Bemmel in prenten

  • Landschap

  • 1900-1950

  • Lingewaard

  • Arnhem e.o.

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl