Het Wapen in Bemmel

Dorpstraat 33

Het Wapen, voorheen Het Wapen van Bemmel, is jarenlang een vast baken voor het uitgaansleven in Bemmel geweest tijdens de vele kermissen, ponymarkten en Vierdaagsen van Nijmegen. Veel Bemmelaren zijn hier getrouwd of gehuldigd. Of er werd afscheid genomen tijdens koffietafels na begrafenissen.

Verwoesting

De oorspronkelijke bakkerij-levensmiddelenhandel-café-zaal van de familie Janssen stond tussen huize Wilberma en het huidige winkelcentrum aan de overkant van de Dr. Poelstraat. Tijdens de oorlog is het pand geheel verwoest. Na de oorlog werd de grond onteigend, onder meer voor de aanleg van de Dr. Poelstraat.

Wederopbouw

Na veel onderhandelen kreeg de familie Janssen in 1948 de nodige bouwvergunningen om tegenover Wilberma aan de overkant van de Dorpsstraat een nieuwbouw te plegen. Op 19 juli 1949 werd het café onder de naam Het Wapen van Bemmel geopend. In 1962 werd de grote zaal gebouwd. In 2017 is daar het laatste feest gehouden, omdat de zaal op termijn gesloopt wordt en naar alle waarschijnlijkheid plaats zal maken voor nieuwbouw in de vorm van winkels en appartementen. Het Wapen zal in deze afgeslankte vorm, zonder grote feestzaal, blijven bestaan.


  • Bemmel in prenten

  • Streekgeschiedenis

  • 1900-1950

  • Lingewaard

  • Arnhem e.o.

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl