Historische Kring Bemmel

Historie van Bemmel, Haalderen en Ressen

De Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen houdt zich bezig met de historie van het dorp Bemmel en de daaraan grenzende dorpen Haalderen en Ressen. De HKB is opgericht in 1989 en telt nu ruim 500 leden. Drie keer per jaar geeft de vereniging een Kringblad uit dat verspreid wordt onder de leden en wordt uitgewisseld met de andere historische kringen in de omgeving. Jaarlijks zijn er thema-avonden over historische onderwerpen en een excursie.

Op de website staat zowel actuele informatie over de HKB als documentatie over allerlei historische onderwerpen waaronder archeologie en genealogie. Op de facebookpagina 'Je bent een Bemmelaar als…' worden oude foto's geplaatst die vragen om identificatie. Op aanvraag verzorgen gidsen een historische wandeling door Bemmel.

Cultureel Centrum De Kinkel

Het documentatiecentrum van de HKB bevindt zich in Cultureel Centrum De Kinkel op de 1e verdieping. Iedere dinsdagochtend zijn bestuursleden en vrijwilligers aanwezig om belangstellenden te ontvangen en wegwijs te maken. Er zijn verzamelingen foto’s, bidprentjes en kringbladen, er is een bibliotheek van boeken en andere publicaties en er zijn leden met veel parate kennis. Er wordt hard gewerkt om alle foto’s, voorwerpen, boeken e.d. te registreren en te digitaliseren zodat het nog gemakkelijker wordt alles te vinden. Leden en niet-leden zijn van harte welkom op deze dinsdagochtenden.

Het periodiek van de Historische Kring Bemmel, het Kringblad, is gedigitaliseerd en online beschikbaar in de catalogus van Rozet (voorheen de Gelderland Bibliotheek). Scroll hier door de volledige lijst artikelen. Het digitaliseren en online publiceren van de artikelen is mogelijk gemaakt dankzij Verhaal van Gelderland.


  • Streekgeschiedenis

  • Lingewaard

  • Historische verenigingen

  • Rivierengebied

http://historischekringbemmel.nl/

Historische Kring Bemmel
De Kinkel
Van Ambestraat 1
6681 AK Bemmel

secretaris@historischekringbemmel.nl

  • Deels toegankelijk met beperking
  • Koffie

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl