Remise Steenhof van de Betuwsche Stoomtramweg Maatschappij

Karstraat 4, Bemmel

Remise Steenhof was oorspronkelijk de plaats waar het kantoorgebouw van de Betuwsche Stoomtramweg Maatschappij stond met ruimten voor het stallen en werkplaatsen voor het onderhoud van het rijdende materieel.

Machinefabriek 'De Remise'

Nadat in 1933 de Betuwsche Stoomtramweg Maatschappij haar activiteiten in Bemmel had beëindigd, zag Gerard Steenhof, smid in Bemmel, de kans schoon om het grote kantoorgebouw aan de Karstraat over te nemen. Vervolgens heeft hij op het lege terrein ernaast een nieuw pand laten bouwen en het 'Machinefabriek de Remise' gedoopt. In de volksmond is dat Remise Steenhof geworden. Hij maakte machines voor steenfabrieken, de scheepsbouw en zandzuigers en had soms wel twintig man in dienst.
In de jaren zeventig van de vorige eeuw was er veel concurrentie waardoor het voor het kleine bedrijf steeds moeilijker werd de deuren open te houden. Uiteindelijk werd in 1989 besloten te stoppen met de werkzaamheden.

GTW

De Remise Steenhof stond min of meer op dezelfde plaats waar zich later ook een periode de busremise van de Geldersche Tramwegen (GTW) bevond.

Woonwijk

Vandaag de dag is er niets meer van de fabriek terug te vinden en staan er mooie woonhuizen in de nieuwe Bemmelse wijk 'Steenhof'.


Vond u dit artikel nuttig?

  • Bemmel in prenten

  • Landschap

  • Industrie

  • 1900-1950

  • Lingewaard

  • Arnhem e.o.

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl