Stichting Het Dijkmagazijn Beuningen

Startpunt voor buitenactiviteiten bij de Waal

Het historische pand van Het Dijkmagazijn ligt in de Waaldijk, tegen de uiterwaarden aan. De Beuningse uiterwaarden zijn als eerste in Nederland begin jaren 90 teruggebracht tot natuurgebied en leveren een opmerkelijk contrast met de druk bevaren Waal. Op de dijk is er een fraai zicht over de uiterwaarden, de Waal en het achterliggend land.

De uiterwaarden zijn ruig, maar grotendeels toch goed toegankelijk. Konikpaarden, Rode geuzen en andere dieren begrazen het gebied en zorgen voor veel afwisseling. Maar ook de mens grijpt regelmatig in: omwille van de waterveiligheid worden bomen gekapt en nevengeulen aangelegd. Ingrepen waar dit natuurgebied zeer snel op reageert met verrassend dynamische plantengroei. Tegen de dijk liggen ook zeldzame ‘hardhoutooibossen’ met eiken, essen en iepen, die heerlijk koel zijn in de hete zomer. Op landgoed Doddenaal is om het Slot te zien hoe intensief al vanaf de middeleeuwen de oeverwallen gebruikt zijn voor boomgaarden, weilanden en houtteelt. Door het jaar zijn er publieksactiviteiten, educatieve activiteiten en schoolreisjes.

Faciliteiten

In het Dijkmagazijn is vergaderruimte, een beamer staat ter beschikking. Er is tentoonstellingsruimte op twee wanden van ca. 6 m voor tijdelijk gebruik. Koffie, thee en lunches voor maximaal 25 personen worden in eigen beheer verzorgd of indien gewenst uitbesteed.

Naar buiten

Stichting Het Dijkmagazijn lokt op allerlei manieren mensen naar buiten: veldlessen voor scholieren en natuuractiviteiten voor kinderen. Volwassenen bieden we excursies, workshops en trainingen aan. Voor veel activiteiten werken we samen met anderen.

Stichting Het Dijkmagazijn is een van de initiatiefnemers van Het Verhaal Tussen Maas en Waal.


  • Landschap

  • 2000-nu

  • Beuningen

  • Rijk van Nijmegen

Dijk 41
6641 LA Beuningen

024-6777000

dijkmagazijn@hetnet.nl

  • Deels toegankelijk met beperking
  • Kinderactiviteit
  • Koffie

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl