Novio Experience Museum

Met een historisch perspectief en vanuit verschillende invalshoeken belicht deze tentoonstelling de elektronische ontwikkelingen voor de televisie. Van vacuumbuizen, via discrete transistoren naar geintegreerde schakelingen (ic's) en Multi Chip Modules, de overgang van zwart-wit naar kleur, de introductie van stereo geluid, afstandsbediening, 100Hz, teletext, PiP, en natuurlijk ook hoe de onderliggende halfgeleider process-technologie dit alles mogelijk maakte.

De vaste collectie van het museum biedt een kijkje in de rijke historie die Philips / NXP in de loop der jaren heeft opgebouwd en laat de ontwikkeling van ruim 50 jaar chiptechnologie zien. In die betrekkelijk korte tijd hebben zich grote veranderingen voorgedaan die elkaar in rap tempo opvolgden.

Praktische informatie

Het museum is voorlopig alleen op afspraak toegankelijk. Het museum is tijdelijk gehuisvest in gebouw K op de site van NXP. De verhuizing naar gebouw K is een tussen oplossing naar een definitieve oplossing voor huisvestiging van het museum in de toekomst.

Omdat de nu beschikbare expositieruimte maar beperkt is zijn wij genoodzaakt onze expositie aan te passen. DE expositie bestaat uit een 8 tal vitrines en enkele foto's, afbeeldingen. De groepsgrootte is 8 tot 10 personen.

Neem daarvoor contact op met Richard Binnendijk: per email richard.binnendijk@gmail.com, per tel. 024 6414757 of mobiel 06 49780514.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

  • Kunst en cultuur

  • 2000-nu

  • Nijmegen

  • Musea

  • Rijk van Nijmegen

Gerstweg 2
6534 AE, Nijmegen

024 6414757

richard.binnendijk@gmail.com

Op afspraak

€ 2,- pp (incl consumptie)

  • Rondleidingen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl