MuZIEum MuZIEum opent je de ogen

MuZIEum Voorkant muZIEum aan de Ziekerstraat 6b in Nijmegen © muZIEum
Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Ontdek het zelf!

Als bezoeker start je op de nieuwe locatie met de Blikopener. Via een koptelefoon luister je naar deze 3D-audioshow, die meer vertelt over het muZIEum en meteen duidelijk maakt hoeveel alle andere zintuigen over de wereld vertellen. Daarna ga je met een blinde of slechtziende gids op pad. Deze beleving geeft je letterlijk een kijkje in de wereld van blinden en slechtzienden en is én blijft dan ook het centrale onderdeel van een muZIEumbezoek. In de twee donkerbelevingen ervaar je volledige blindheid. Kies je voor de Expeditie ribbelroute, een unieke wandeling door het bruisende centrum van Nijmegen, dan simuleert een virtualrealitybril diverse oogaandoeningen. In beide gevallen vertelt de gids uit eigen ervaring. Na deze beleving kom je op het interactieve doe-plein, waar je aan de hand van onder meer spelletjes en apps nog meer kunt ontdekken over blind- en slechtziendheid. Daarnaast biedt het muZIEum diverse arrangementen en worden er tijdens vakanties extra activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Verder heeft het nieuwe muZIEum een ontvangst- en workshopruimte, waar scholen onderdelen van het speciale educatieprogramma kunnen volgen. Als bedrijf kun je een teamuitje in het donker doen.

Je zintuigen nog meer prikkelen?

Breid je bezoek uit met een van de arrangementen. Bijvoorbeeld de Chocoladeproeverij zonder zicht, ontvangst met muZIEumtaart of een hapje en drankje bij een café of restaurant in de buurt. Ook voor kinderfeestjes of een inspirerend bedrijfsuitje met collega’s kan je bij muZIEum terecht. Daarnaast worden in de vakantieperiodes altijd extra activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Bel gerust voor meer informatie (024-200 10 50), het museum denkt graag met je mee.

Volg het muZIEum!

Op de hoogte blijven van al het muZIEumnieuws en acties? Volg het muZIEum op Facebook, Twitter en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 Links

http://www.muzieum.nl
Facebook
Twitter
Instagram
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

muZIEum heeft sinds 1 september 2017 een eigen pand:

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen

Tel. 024 – 200 10 50

info@muzieum.nl
Deels toegankelijk met beperking Geregistreerd Museum Kinderactiviteit Koffie Museumwinkel Restauratie Rolstoel beschikbaar Rondleidingen

openingstijden

di-zo 9.30 - 17.00 uur (laatste rondleiding om 16:00)
ma 12.00 - 17.00 uur (alleen geopend voor groepen met meer dan 15 personen. Bel voor beschikbaarheid naar de reserveringslijn: 024 – 200 10 50.)

toegangsprijs

Het muZIEum raadt je aan om altijd te reserveren voor een beleving. Alleen dan kan het museum garanderen dat er een blinde of slechtziende gids voor je klaar staat om je rond te leiden.

Online kortingstarief:
Entree volwassenen € 15 p.p.
Entree kinderen 8 t/m 12 jaar € 10 p.p.

Telefonisch, per e-mail, ter plaatse en/of groepen vanaf 15 personen:
Entree volwassenen € 16,50 p.p.
Entree kinderen 8 t/m 12 jaar € 11 p.p.

Met CJP pas 5% korting op de entreeprijs

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl