Museum Nijkerk

Centrum vol historie

Museum Nijkerk is gevestigd in een prachtig Rijksmonument in Nijkerk. Het pand is van oorsprong het laatmiddeleeuwse Gasthuis, gelegen aan de oude doorgaande weg van Amersfoort naar Zwolle.

Centrum vol historie

Pelgrims, reizigers en arme inwoners van de stad vonden hier een maaltijd en een bed. Het museum heet op deze historische locatie de hedendaagse bezoekers welkom en presenteert de geschiedenis van Nijkerk. Museum Nijkerk is een royaal, hoogwaardig en attractief museum met veel ruimte voor exposities, interactie, een open depot en een kenniscentrum over de geschiedenis van Nijkerk en over het Westerborkpad.

Stadswandelingen

Museum Nijkerk verzorgt ook stadswandelingen in Nijkerk. Leuke arrangementen zijn de walking lunch en het walking dinner (culinaire wandelingen) en The Long John Dinner (sigaren maken, whisky proeven en dineren). 

Maatregelen

Museum Nijkerk is per 1 juni 2020 heropend, vooralsnog op dinsdag- en donderdagmiddag. Alle richtlijnen van het landelijke coronaprotocol zijn vertaald naar het plaatselijke museum, om zowel vrijwilligers als bezoekers een veilige omgeving te bieden. Zo geldt bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer, het voorschrift om anderhalve meter afstand te houden en staat op elke verdieping ontsmettingsgel gereed. Voor een bezoek moet u vooraf reserveren. U kunt tijdens openingstijden bellen (tel. 033-2457005) of een mailtje sturen naar info@museumnijkerk.nl o.v.v. naam en telefoonnummer, minimaal twee dagen voor het voorgenomen bezoek. U ontvangt een bevestiging van uw reservering.

Een bezoek is op dinsdag en donderdag mogelijk van 13.30 – 14.45 uur en van 15.15 – 16.30 uur. Er kunnen maximaal acht bezoekers tegelijk in het museum zijn. Betaling verloopt per pin. Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging, koorts en/of benauwdheid? Dan vragen wij u pas te komen als u weer beter bent. Zie ook de website van het museum.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

 • Kunst en cultuur
 • Nijkerk
 • Musea
 • Veluwe

Plaats

Location on map

Openingstijden

Tijdelijke openingstijden i.v.m. de Covid19-situatie:
Een bezoek is op dinsdag en donderdag mogelijk van 13.30 – 14.45 uur en van 15.15 – 16.30 uur.

Prijs

€ 5,-- p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis.
Gratis toegang voor houders van de Museumkaart en Vrienden van Museum Nijkerk.

Contactgegevens

Venestraat 16
3861 BX Nijkerk

033-2457005

info@museumnijkerk.nl

Organisatiekenmerken

 • Geregistreerd museum
 • Kinderactiviteit
 • Koffie
 • Museumkaart
 • Museumwinkel
 • Rondleidingen
 • Volledig toegankelijk met beperking

Aangesloten bij

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl