Kasteel Middachten

Een groot particulier landgoed

Welkom op Middachten! Landgoed Middachten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland en is al meer dan 800 jaar familiebezit. De huidige eigenaar, Graaf zu Ortenburg, is de 25ste generatie. Middachten is een compleet landgoed met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel te midden van prachtige tuinen. Bovendien is het nog steeds volop in bedrijf. U bent van harte welkom om de tuinen te bewonderen, het kasteel te bezichtigen of door de bossen te dwalen. Image
Actueel bij deze organisatie
Dit jaar geen Kerstopenstelling op Kasteel Middachten
01-01-0001 t/m 30-12-2020

Bloemenpracht in de kasteeltuinen

De formele tuinen van Versailles waren aan het begin van de achttiende eeuw de inspiratiebron voor de tuinaanleg van Middachten. Later zijn de tuinen beperkt aangepast van formeel barok naar Engelse landschapsstijl. Na een restauratie begin jaren ’80 doen de tuinen nu majestueus aan. U vindt er een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen, grasparterres, een uniek rococo-latwerk en zeldzame boomsoorten. Tijdens uw bezoek kunt u in de oranjerie ontspannen met een kop koffie/thee en een versnapering.

Kasteel met eeuwenoud interieur

Het huidige kasteel Middachten is eind zeventiende eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuwse voorganger. Het is ingericht, zoals het aan het einde van de negentiende eeuw, begin twintigste eeuw was. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met oorspronkelijke meubels en voorwerpen. Kasteel Middachten is nadrukkelijk geen museum, maar een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelt u de huiselijke, warme sfeer.

Behouden voor de toekomst

Graaf en gravin zu Ortenburg willen het landgoed in stand houden en in goede conditie overdragen aan de volgende generatie. De inkomsten vanuit landbouw, houtproductie en jacht zijn echter onvoldoende om alle kosten te dekken. Daarom worden ook andere wegen bewandeld:

 • De drie voormalige knechtenkamers boven het koetshuis zijn ingericht als Bed & Breakfast.
 • Verschillende ruimtes kunnen gehuurd worden voor een vergadering, presentatie, lunch, high tea, diner, receptie of huwelijksvoltrekking.
 • Het hele jaar door zijn rondleidingen op aanvraag mogelijk, voor groepen vanaf 15 personen (tuinen) en 20 personen (kasteel).
 • Er worden diverse evenementen georganiseerd.
 • U kunt Middachten steunen door vriend of vrijwilliger te worden.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

 • Landschap
 • 1000-1500
 • Rheden
 • Monumenten
 • Musea
 • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Openingstijden

Tuinen: 3 juni t/m 30 september, zo t/m vr, 10.30 - 16.30 uur. Rondleidingen op alle zondagen in juli en augustus om 13.30 uur.

Vooraf reserveren niet nodig. Er wordt gewerkt met toegangsitems. Zie bezoekersvoorwaarden op de website.

Kasteel: gesloten in 2020

Prijs

Tuinen: € 6,00 p.p., vrienden van Middachten en kinderen tot 12 jaar gratis.
Kasteel en tuinen: € 11,00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.De tuinen zijn toegankelijk voor buggy’s, rollators en rolstoelen, het kasteel helaas niet.
Honden zijn niet toegestaan.

Incidenteel kunnen tijden, prijzen en parkeerplaats afwijken i.v.m. een evenement of besloten ontvangst. Check daarom voor uw bezoek altijd de website voor de meest actuele informatie.

Contactgegevens

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 De Steeg.
Tel. (026) 495 21 86
E-mail: info@middachten.nl
www.middachten.nl

026-4954998

info@middachten.nl

Organisatiekenmerken

 • Deels toegankelijk met beperking
 • Koffie
 • Rondleidingen
 • Teksten in NL en DE

Aangesloten bij

Verwante verhalen

Lees meer

Actueel bij deze organisatie

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl