ArcheoHotspot Ede

Ede vol scherven

Sinds september 2019 is er ook in Ede een ArcheoHotspot. In het centrum van Ede vind je cultuurcentrum Cultura. Hier tref je twee keer per maand een groep archeologische vrijwilligers aan, gebogen over een heleboel scherven uit Ede.

Scherven binnen...

Iedere donderdagavond in de even weken zitten vrijwilligers - dikwijls bijgestaan door een professioneel archeoloog van de gemeente Ede - klaar om opgravingen uit te werken, scherven aardewerk aan elkaar te plakken, artikelen en rapporten over (oude) opgravingen te schrijven en antwoord te geven op vragen van bezoekers. Zo zijn we momenteel bezig met het documenteren en tekenen van een collectie aardewerk uit de prehistorie en middeleeuwen die we van een lokale amateurarcheoloog hebben mogen ontvangen. Ook recentere opgravingen, zoals de publieksopgraving in Ede Reehorst in januari 2020 zullen in de ArcheoHotspot worden uitgewerkt. Iedereen met én zonder ervaring, kan (gratis) binnenlopen om vondstmateriaal in het écht te zien en zelf mee te helpen met de uitwerking!

....en buiten

MAAR…. de ArcheoHotspot Ede is niet alleen een Hotspot binnen! Ede heeft niet voor niets als slogan ‘groen, gezond, actief’. Vanuit de ArcheoHotspot organiseren we daarom náást de uitwerkingsavonden, kindermiddagen en lezingen ook veel activiteiten in de buitenlucht. Een voorbeeld is de jaarlijkse IJzertijddag bij een nagemaakte IJzertijdboerderij, waar het leven in Ede in deze periode wordt verbeeld en je zelf voor één dag kunt proberen hoe het is om in de IJzertijd te leven. Ook organiseren we diverse archeologische onderzoeken en veldverkenningen waar je zelf aan deel kunt nemen.

Zie ook de website van Cultura Ede & de Facebookpagina.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Archeologie
  • Tot -3000
  • Ede
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Openingstijden

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen zal de ArcheoHotspot Ede op de donderdagavond voorlopig gesloten zijn. De speciale kinderactiviteiten zullen wél doorgaan.

Normaal gesproken is de ArcheoHotspot Ede donderdagavond 19.30-22.00 in de even weken geopend.

Prijs

Gratis.

Contactgegevens

Molenstraat 45
6711 AW EDE
(Cultura Ede, 2e verdieping, boven de bibliotheek)

info@cultura-erfgoed.nl

Organisatiekenmerken

  • Kinderactiviteit
  • Koffie
  • Volledig toegankelijk met beperking

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl