Koninklijk bezoek

Prinses Beatrix bezoekt 400-jarig weeshuis, 2013

Op 7 november 2013 brengt prinses Beatrix een bezoek aan Buren ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van het weeshuis. Dit is niet voor het eerst dat de stad koninklijk bezoek krijgt.

De relatie tussen de Koninklijke familie en de stad dateert van 1551, het jaar waarin Anna van Egmond, gravin van Buren, dochter van de machtige en rijke Maximiliaan, trouwt met Willem van Oranje.

Vanaf dat moment loopt een oranje spoor door de Burense geschiedenis waar wij niet in de laatste plaats het prachtige weeshuis en een voor Nederland uniek wandel-gebied aan overgehouden hebben.

Bijzondere band

Het kasteel is gesloopt, de prinsen zijn verdwenen maar de bijzondere band met het koningshuis is altijd gebleven. Vanaf het midden van de 19e eeuw is Buren vereerd met bezoek van ondermeer koning Willem III, koningin Sophia, koningin Emma, koningin Wilhelmina, koningin Juliana en koningin Beatrix. Laten we hopen dat deze traditie zal worden voortgezet door koning Willem Alexander en koningin Máxima, graaf en gravin van Buren.

Auteur: Coosje Berkelbach

 

Dit verhaal is onderdeel van de canon van Buren. Het volgende venster is hier te vinden.


Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl