Museumdirecteur in Buren

René Parijs

Sinds oktober 2017 is René Parijs werkzaam in het pittoreske Buren. Een cadeautje nadat hij bewust koos voor een tweede carrière buiten Defensie. Werken bij de vier Defensiemusea en vooral bij het Marechausseemuseum vindt hij fantastisch.

René is geen Brabander van geboorte, maar woont er wel al 45 jaar. Hij is in Uden blijven wonen. Dat betekent dat René iedere ochtend via de A-50 en A-15 naar Gelderland rijdt. De laatste vier kilometer van zijn reis gaan door de ‘binnenlanden’ van het rivierenland. Elke dag ziet René de skyline van Buren: de St. Lambertuskerk, de molen ”Willem van Oranje” en het grootste (wees-)huis van de stad. Daarin is het Marechausseemuseum alweer 46 jaar gehuisvest. Velen weten dat niet. De museummedewerkers willen iedereen bekend maken met het museum. René hoopt dat bezoekers de weg naar de Oranjestad zullen (blijven) vinden!

Dit verhaal is verzameld in het kader van de tentoonstelling 'Gelderlanders over Grenzen' van het Erfgoedfestival 'Over grenzen van Gelderland', 23 mei t/m 22 juli 2018. 


  • Oost - West

  • Personen

  • 2000-nu

  • Buren

  • Rivierengebied

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl