Oogmerk: Mirjam Kuitenbrouwer

Gelderse kunstenaars in beeld

In 2012 is Plaatsmaken begonnen met het filmen van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Bijzondere werkprocessen van kunstenaars, en gedachten die daarbij horen, worden zo vastgelegd. Op deze manier wordt de beeldende kunst op een andere, toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht en blijft een stuk Gelders erfgoed bewaard. In dit verhaal: het werk van Mirjam Kuitenbrouwer.

Mirjam Kuitenbrouwer (1967) maakt zorgvuldig samengestelde, denkbeeldige huizen, kamers en gebouwen waarin je gedachten zouden kunnen wonen. Ze hebben zicht op buiten, binnen, op elkaar. Je kunt zelf de juiste afstand bepalen tot de wereld, tot het daar.

Binnen en buiten

De werken staan op hoge pootjes of moeten aan de muur worden bevestigd. De grootte en daarmee de beschikbare ruimte varieert. Je kunt zomaar draaien aan een wiel met verschillende ramen en aldus het uitzicht bepalen voor  hoe je naar de wereld kijkt. Kuitenbrouwer is erg bezig met 'binnen en buiten'. Ze schrijft en denkt, en trekt parallellen. Ze meet en rekent, bepaalt en vertelt. De schrijver Peter Handke is een inspiratiebron. De titel van zijn boek Die Innenwelt der Außenwelt der Innenwelt heeft ze direct gebruikt als titel van een van haar beelden.


  • Kunst en cultuur

  • 2000-nu

  • Arnhem

  • Arnhem e.o.

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl