Oogmerk: Dorian Hiethaar

Gelderse kunstenaars in beeld

In 2012 is Plaatsmaken begonnen met het filmen van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Bijzondere werkprocessen van kunstenaars, en gedachten die daarbij horen, worden zo vastgelegd. Op deze manier wordt de beeldende kunst op een andere, toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht en blijft een stuk Gelders erfgoed bewaard. In dit verhaal: het werk van Dorian Hiethaar.

Dorian Hiethaar woont een groot deel van het jaar in een klein huisje ergens op een geheime plek in het lievelingsbos uit haar kinderjaren. Ze loopt er door het bos, kijkt hoe het ervoor staat met de dieren en doet op gezette tijden verslag van deze ontmoetingen en bevindingen.

Inspiratie in de natuur

De schilder in haar heeft een aantal onderwerpen waar zij over schildert, zoals de groentetuin, de vijver, sneeuw en rabarber. Daar moet eerst uitgebreid naar gekeken, over nagedacht worden. Als de dag gekomen is dat er geschilderd gaat worden, pakt de schilder de kruiwagen met alle verf erin en de doeken en gaat het bos in. Het schilderen gaat bepaald niet vanzelf, de kunstenaar vindt het vaak een lastige opgave om iets precies zo weer te geven zoals het bedoeld is.


  • Kunst en cultuur

  • 2000-nu

  • Arnhem

  • Arnhem e.o.

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl