Sinterklaas in 's Heerenberg

Gelderse verhalen op reis

"Ik woonde bij mijn tante in huis en mijn opa woonde daarnaast en mijn vader en nog twee broers van mijn moeder, dat was meer zo'n vrijgezellenhuishouding geworden, want die woonden daar bij elkaar en een van die ooms had altijd laat ik maar zeggen een beetje een snottebel. En toen moest d'r bij opa sinterklaas gevierd worden en sinterklaas was d'r niet alleen zwarte piet en ik zat daar bij opa en op een gegeven moment, ik wou het niet zeggen, maar toen 't later werd: "dat was ome Johan want hij had een snottebel."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streektaal
  • Volkscultuur
  • 1900-1950
  • Montferland
  • Volkscultuur
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl