Voormalig Gouden Handen

Het Sint-Bonifatiusklooster, ook bekend als Don Rua en als Gouden Handen, is in 1910 gesticht door Duitse Jezuïeten. De Jezuïeten wilden zich graag in Nederland vestigen op een plek met een goede verbinding naar Duitsland.

De gronden voor de stichting van het klooster werden in 1908 aangekocht en besloegen toen het terrein van het huidige stadspark en een deel van de huidige naastgelegen nieuwbouwwijk.
Tussen 1937 en 1958 verbleven de Witte Paters van kardinaal Lavigerie in het gebouw, waarna tot 1971 de Salesianen van Don Bosco het klooster bewoonden. Zij gaven het klooster de naam Don Rua. Het klooster fungeerde tot midden jaren '60 als juvenaat, een plek waar de opleiding tot kloosterling plaatsvond. Daarna was het een internaat. Na 1971 verloor het gebouw zijn functie als klooster en werd het tot 1999 gebruikt als creativiteitscentrum Gouden Handen. Het was het grootste creativiteitscentrum ter wereld en trok duizenden bezoekers uit heel Nederland. In 2005 is het gebouw verkocht aan Woningcorporatie Woonzorg Nederland, die er appartementen in zal gaan vestigen. Het parkgedeelte is eigendom van de gemeente.


  • Huis Bergh

  • Landschap

  • 1900-1950

  • Montferland

  • Landschap

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl