Sinterklaas in Putten

Gelderse verhalen op reis

"Nou voor Sinterklaas, dat was vroeger als je jong en klein was, als kind, werd je een beetje bang voor gemaakt. Nou en dat was bij ons ook het geval en ik weet nog wel toen ik sinterklaas voor het eerst zag, toen zag ik hem en zat meteen midden onder de tafel. Doodsbang, maar het was ook een echte sinterklaas. Nou zul je zeggen wat is een echte sinterklaas, maar die kwam met het paard, toen al. En d'r was een zwarte piet bij. En ik was zo bang daar heb ik jaren last van gehad, althans heel wat jaren. Het was eigenlijk ook wel heel bijzonder. Die man kwam op een paard, op een schimmel, hoe of wat weet ik niet meer maar het was een hele belevenis. Ik weet ook nog dat we een mooi blokkendoosje kregen, met houten blokjes, een houten blokkendoosje en die hebben we levenslang bewaard."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streektaal
  • Volkscultuur
  • 1950-2000
  • Putten
  • Volkscultuur
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl