Kermis in Heerde

Gelderse verhalen op reis

"Kermis was alleen op Koninginnendag of 5 mei of de buurt had een kleine kermis en dat waren de buurtfeesten. Dat was altijd een grote tent waar we wat konden drinken en om de tent waren altijd spelletjes voor kinderen en volwassenen, bijvoorbeeld stoelendans of kussengevecht. Ook werd er 's avonds opgetreden door de muziekband en werd er gedanst. In de Horsthoek was er altijd al een circustent bij. De draaimolen was er altijd en de zweefmolen, o ja en touwtje trekken en ballen gooien en niet te vergeten de schiettent. En een oliebollentent en een snoeptent kwam er later ook bij. Rond de kermis werd vaak stokvis gegegeten, maar dat kan ik me zelf niet meer herinneren."

Verhalenkoffer

Dit verhaal is onderdeel van de tentoonstelling 'Gelderse verhalen op reis'. De tentoonstelling is ontwikkeld naar een idee van Charlotte Reijngoudt-Giesbers, voorheen streektaalfunctionaris bij Gelders Erfgoed en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de medewerking van vele dialectsprekers in Gelderland.

Heeft u (digitale) afbeeldingen die goed passen bij deze streek en bij dit verhaal? Dan nodigen wij u van harte uit deze via de reactiefunctie bij dit verhaal te 'uploaden'.


Rechten

©

Relevante links

Audio

Vond u dit artikel nuttig?

  • Streektaal

  • Volkscultuur

  • 1950-2000

  • Heerde

  • Volkscultuur

  • Veluwe

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl