Ontmoetingen op ’t Vlot

Juli 2006. Vrijdagmiddag, de laatste dag voor de bouwvak. Bijna op vakantie. Heerlijk aan de bbq met de mensen die ons huis aan het bouwen zijn. Er stopt een auto. Een meneer stapt uit met een brief in zijn hand. Wij zijn verbijsterd. Er is een besluit genomen. De bus gaat rijden door 't Vlot, langs 't Vlot 10 naar de nieuwbouw van Schuytgraaf. Dit roept vragen op. Hoe kan dit. We zijn naar voren gelopen naar de andere bewoners van 't Vlot. We kennen hen nog niet zo goed. Wel eens een praatje gemaakt, maar verder niet. Ook zij staan buiten met dezelfde brief in hun hand. Dit vraagt om actie. TV Gelderland is ingeschakeld. Ze komen filmen op 't Vlot. We zijn collectief boos. Dat schept een band. Uiteindelijk zijn wij in het gelijk gesteld, de bus komt niet. Maar de band ontwikkelt zich verder. Samen staan we sterk. Brigit nodigt de bewoners van 't Vlot uit voor een avond over ons buurtschap en begint voorzichtig over een vereniging. Op dat moment hebben we gewoon een gezellige avond gehad met alle buren en hebben ons glas geheven op onze collectieve boosheid en onze kracht.

Brigit en ik hebben samen, met instemming van de bewoners, de vereniging Buitengebied Schuytgraaf opgericht. Want er komen nog sloten die aangelegd moeten worden en een heel nat ecologisch gebied wordt om ons heen aangelegd. Wel iets om slagvaardig mee om te gaan. Sinds dien trekken Brigit en ik vaak met elkaar op. We kunnen heel serieus bezig zijn met het protesteren en bezwaarschriften schrijven naar gemeente, Waterschap en provincie. Naar aanleiding van de bezwaarschriften zijn er ook weer zittingen die we samen bezoeken.

Maar we kunnen ook heerlijk krom liggen van het lachen en een wandeling maken door Driel.  We kletsen wat af.

Zo is de ontmoeting verlopen met onze nieuwe buren die vaak geboren en getogen zijn op 't Vlot, maar toch de ruimte vinden nieuwe bewoners welkom te heten.

Geschreven door Marianne Post, Schuytgraaf


  • Ontmoet je wijk

  • Schuytgraaf

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Arnhem

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl