De Rommelkist: Altijd iets te doen voor de jeugd

'Ik ben geboren en getogen op de Geitenkamp. Doordat ik op latere leeftijd vrijwilligerswerk ging doen in de speeltuin, zag de leidinggevende dat ik meer in mijn mars had en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu activiteitenmedewerker ben op de Geitenkamp. Ons team sport-en spelwerk organiseert samen met Rijnstad en sportverenigingen een heleboel leuke en sportieve activiteiten voor wijkbewoners, vooral de jeugd. We hebben elke week naschoolse activiteiten. Op de maandag hebben we bijvoorbeeld Wii-sport, dat is hartstikke leuk voor de kinderen. Op de woensdagmiddag is de kinderinstuif.

In de zomerperiode is de sport- en speluitleen op De Rommelkist erg druk. Kinderen kunnen dan van alles lenen; een voetbal, basketbal of step en samen gaan spelen. Sinds afgelopen mei is De Rommelkist opnieuw ingericht. De nieuw aangelegde Richard Krajicek Playground is een ontmoetingsplaats voor de jeugd in de wijk maar ook voor de ouderen.

We organiseren ook veel speciale activiteiten: elk jaar een Halloweenfeest, een Sinterklaasfeest, een Paasfeest, een jaarfeest; je kunt het zo gek niet benoemen. In de vakantie gaan we een dagje uit naar een pretpark, een dagje naar een museum, een waterdag op De Rommelkist, survivallen, een darttoernooi,  een Western en pony dag en het jaarlijkse zomerkamp. Zo kan ik nog wel een halfuur doorgaan.

Afgelopen jaar hebben kinderen en hun ouders tien weken aan een eigen zeepkist gebouwd. Eind mei streden twaalf gezinnen tegen elkaar  bij de zeepkistenrace over de steile Monnikensteeg bij Hoogte 80. Er waren drie prijzen: één voor de mooiste zeepkist, één voor de snelste en één voor de zeepkist die het beste de hindernissen kon nemen.

Van al de activiteiten die we organiseren is één mijn grote passie. Elk jaar fiets ik met de Geitenkampse jeud Ome Joop's Tour door Nederland; tien dagen op de fiets. Dan merk je dat als de kinderen goed begeleid worden, er grote prestaties worden geleverd, geweldig om te zien.'

Dirk Leenders, Geitenkamp


  • Ontmoet je wijk

  • Geitenkamp

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Arnhem

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl