Nieuwtjes delen met Het Groene Blad

'Onze straat is onderdeel van het veld De Groene Erven. Alles bij elkaar bestaat dat uit slechts vijf straten. In zo'n nieuwbouwwijkje komen wonen is toch anders dan verhuizen naar een bestaande straat. We werden meteen lid van onze kopersvereniging. Door een forum op internet ontstond ruim voordat hier de eerste steen gemetseld was al contact tussen de bewoners. Iedereen is nieuw dus je hebt veel houvast aan elkaar. Eerst gaan de gesprekken over huisgerelateerde zaken. Later, als de huizen eindelijk bewoond zijn, organiseert de kopersvereniging activiteiten om elkaar te ontmoeten. Zoals met Sint Maarten, Nieuwjaar en in de zomer houden we een straatbarbecue.

Op Eerste Paasdag zoeken we eieren. Iemand van de kopersvereniging gaat 's morgens vroeg hier in de straat gekleurde eieren verstoppen. Echt heel schattig. We hebben dan al een flyer in de brievenbus gekregen met informatie over de tijd waarop we die dag moeten verzamelen. Bij een picknicktafel wordt iedereen welkom geheten. Alle gevonden paaseieren worden verzameld in een grote mand. We drinken chocolademelk. Heel gezellig. Het is opvallend hoeveel kinderen alleen al bij ons in het kleine stuk van de Groene Erven wonen. Dat zijn er al zestig! Laat staan heel Schuytgraaf.

Met onze eigen straat hebben we een blaadje: Het Groene Blad. Als er nieuws is komt het uit. Nieuws over Schuytgraaf, bijvoorbeeld wanneer ze eindelijk een bepaalde langverwachte weg gaan aanleggen, gaat hand in hand met specifieke dingen over onze subwijk, zoals een activiteit van de straat. Kinderen mogen een mop of een tekening insturen. Mijn zoontje Julian heeft een keer met een tekening de eerste prijs gewonnen. In onze straat hebben veel mensen een eigen bedrijf. Een van hen bedrukt canvas doeken. Zijn winnende tekening werd op canvas afgedrukt. Zo wordt in de straat samengewerkt.'

Klik op het schaakbord om de buurtkrant te lezen!

Angelique van Dijk (Schuytgraaf)


  • Ontmoet je wijk

  • Schuytgraaf

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Arnhem

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl