De Boys in je hart

De Boys zaten eerst op het Cranevelt, daar achter ziekenhuis Rijnstate.
Maar het ledenaantal liep al een tijdje terug. Op het laatst hadden we er echt te weinig. Toen is de voetbalclub door de gemeente benaderd om eventueel naar Schuytgraaf te verhuizen. Zodoende zitten we hier sinds een half jaar en heten we voortaan Arnhemse Boys Schuytgraaf; waarom zal je een naam die al negentig jaar bestaat helemaal veranderen?

We zitten nu in een prachtig nieuw gebouw. Helemaal in tegenstelling tot vroeger: daar was het oud, maar wel knusser, huiselijker, met gordijntjes en bloemetjes op tafel. Dat gevoel probeer ik hier ook te creëren maar het is een veel groter clubhuis, die we ook nog eens met de tennisvereniging delen. Daar moeten wij aan wennen maar zij waarschijnlijk ook.

Vijfenzestig leden zijn meeverhuisd. Eerst waren ze sceptisch en reageerde van: 'dan moeten wij helemaal de brug over!'Ik vond dat altijd kinderachtig en antwoordde steevast: 'als jij de Boys in je hart hebt, dan ga je mee'.

Inmiddels hebben we driehondzevenenzestig leden. We zijn echt positief teruggekomen. Ons imago was niet al te best en daar kom je helaas niet zomaar vanaf. We kunnen zelfs nog doorgroeien maar wachten nog steeds op twee extra velden. De boer ligt dwars en staat zijn land nog niet aan ons af. Alle elftallen van de jeugd zijn nu gevormd en je moet dus kinderen teleurstellen. Dat vind ik jammer. Aan de ander kant ben ik blij dat we niet een keer van vijfenzestig naar zevenhonderd leden zijn gegaan want nu kunnen we eerst zelf een beetje wennen.

Samen met mijn man beheer ik al vijfendertig jaar de kantine van de Boys. Het was een prachtige afscheidavond. Ik deed als laatste de deur dicht. Het was verschrikkelijk!  Ik heb echt gehuild. Je laat toch iets achter en dat valt niet mee; we hebben daar lief en leed met elkaar gedeeld. Maar hier maak ik weer mee dat de kleintjes aan het trainen zijn. En dan denk ik: 'lekker dat dàt weer terug is'. De laatste jaren hadden we helemaal geen jeugd meer en dat heb ik erg gemist.

De Middenstip van het Cranevelt is tijdens de opening van Sportpark Schuytgraaf op het nieuwe complex door Herman Kreuze terug gepoot. Herman is al tweeënzestig jaar lid van de Arnhemse Boys. Hij heeft de stip weken lang thuis verzorgd, water gegeven en kort gehouden.

Hennie Cornelissen


  • Ontmoet je wijk

  • Schuytgraaf

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Arnhem

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl