Reünie van School no. 11

'In 1953, toen ik een manneke van vijf was, verhuisden we naar de Ereprijslaan in Malburgen West. De bouwwerkzaamheden waren nog bezig. Straten waren nog niet aanwezig. In een landschap van louter zand liep ik daar als klein ventje met een houten kruiwagentje tussen al die bonken van bouwvakkers door. Ruimte om te spelen was te genoeg aanwezig want om ons heen was het nog allemaal boerenland. We speelden vaak in de bunkers die toen nog met elkaar in verbinding stonden. In de sloot bij school lagen van die gele stukjes. Als je die uit de sloot pakte, vlogen ze gewoon in brand. Het was fosfor van een bom. De grond was helemaal bezaaid met kogels en we vonden vaak naamplaatjes van soldaten.

Ik kwam op de Openbare Lagere School no.11 aan de Lupinestraat terecht. Er was nog geen kleuterschool dus begon ik gelijk in de eerste klas. Het was een hele leuke school, hartstikke gezellig. We deden van alles. We speelden in toneelstukjes, zaten op een wandelclub en deden mee aan wandeltochten in de omgeving. We hadden zelfs musicals.

Op 17 april 2004 hadden we een reünie met mijn zesde klas uit 1959. Inmiddels heet de school de Burgemeester de Monchyschool en de huidige klas zes heeft die dag meegeholpen in de bediening. Dat was heel leuk. Het clubje waarmee we de reünie georganiseerd hebben, was ook echt een clubje dat toen met elkaar optrok. Samen douwtrappen, op de fiets naar de zandverstuiving in Otterlo. Of naar de Juliana Toren in Apeldoorn. Om zes uur in de ochtend gingen we op pad. Het enige dat je bij je had, was het rode doosje met bandenplakspul.'

John Robben, Malburgen


Rechten

©

Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

  • Ontmoet je wijk

  • Malburgen

  • Vrije tijd

  • 1950-2000

  • Arnhem

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl