Boerderij Kalverkamp

Monumentale biologische boerderij

Boerderij Kalverkamp staat al eeuwen op landgoed Kernhem. Het erf wordt reeds genoemd in 1621. Het is een hallehuisboerderij met een middenlangsdeel en een naar rechts uitgebouwd, dwarsgebouwd, voorhuis. De boerderij is een gemeentelijk monument en behoort tot een van de grotere boerderijen van het landgoed.

Het complex telt vijf authentieke gebouwen, een kapschuur, een kippenhok en een kas. De historische indeling van de boerderij is nog grotendeels intact. In de keuken bevindt zich een schouw met lijst. De betegelde achterwand van de schouw bevat twee tableaus met voorstellingen van respectievelijk een paard en een koe.

In 1996 wordt de boerderij in gebruik genomen als zorgboerderij 'Makandra'. Makandra betekent 'met elkander' in het Surinaams. Het is een biologische boerderij die dagopvang biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een lichamelijke handicap. In de huiswinkel worden eigen biologische producten verkocht. Zij verkopen fruit en groente van het seizoen, honing, biologische eieren, Remeker kaas en biologisch vlees van Jersey koeien.


  • Historisch Ede

  • Streekgeschiedenis

  • 1600-1700

  • Ede

  • Monumenten

  • Veluwe

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl