Zandverhalen

Een uniek museum gemaakt uit 100% gerecyclede materialen

Bij de Havenkade in Elburg is iets heel gaafs te zien: met meer dan 4000 m³ zand op een oppervlakte 5000 m² tref je prachtige zandsculpturen. Historische verhalen over boten en bijbels komen tot leven dankzij beeldhouwwerken, botters, tientallen sluisdeuren en duizenden jaren oude olijfbomen. Zandverhalen is een culturele parel in Elburg: ontdek Bijbelverhalen in zand!

Historische fabriek

Zandverhalen, een van ‘s werelds grootste zandsculptuurtentoonstellingen, is gevestigd in de historische blikfabriek aan de haven van het pittoreske Elburg. Nadat de blikfabriek in verval was geraakt en dreigde te worden afgebroken, kwam Aad Peters in 2017 met een buitengewoon concept. De fabriek werd gekocht en onder zijn leiding transformeerde de historische hallen in veertien maanden tijd naar een van de grootste indoor zandsculptuurtentoonstellingen ter wereld. De expositie wordt inmiddels niet alleen geroemd om zijn verbluffende zandsculptuurtaferelen, maar ook om de bijzondere objecten die, samen met de beelden, de expositie tot een hoogstaand cultureel uitje maken.

Tijd nog moeite is gespaard om de expositie te verfijnen. Zo vind je in de tentoonstelling niet alleen unieke voorwerpen van over de hele wereld, ook de sprekende verhalen in het zand houden de bezoeker urenlang bezig. De metershoge vertellingen roepen op tot gesprek en discussie, zelfs nog lang nadat de bezoeker weer thuis is.

100% gerecycled

De zandexpositie is niet alleen speciaal door de enorme grote van de tentoonstelling en de bijzondere verhalen, maar ook doordat deze is opgezet met alleen gerecycled materiaal. De prachtige sluisdeuren, duizend jaar oude olijffbomen en eeuwenoude kunststukken, elk voorwerp heeft in de tentoonstelling een nieuwe functie gekregen. In een maatschappij waarin steeds meer de noodzaak van hergebruik wordt gezien, toont Zandverhalen de bezoeker de onovertroffen schoonheid van antieke en gerecyclede voorwerpen.

Verhalen om te blijven vertellen

Zandverhalen brengt prachtige verhalen uit de Bijbel, en herkenbare vertellingen uit de culturele geschiedenis van Nederland, levensgroot in beeld. De expositie vertelt niet alleen over Adam en Eva, Jona en de walvis en Jezus, maar ook over het ontstaan van het vroegere christendom in Europa en het Nederland van vroeger.

De mooie vertellingen, prachtige decorstukken en grote hoeveelheden zandkunst, maken een bezoek aan Zandverhalen dan ook tot een onvergetelijke ervaring.


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Boek hier je tickets
 • Geloof

 • Kunst en cultuur

 • Elburg

 • Musea

 • Veluwe

https://zandverhalen.nl

Zandverhalen
J.P. Broekhovenstraat 9
8081 HB Elburg

0525-745970

reservations@zandverhalen.nl

 • Kinderactiviteit
 • Koffie
 • Museumwinkel
 • Restauratie
 • Rolstoel beschikbaar
 • Teksten in NL en DE
 • Volledig toegankelijk met beperking

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl