Vereniging Historisch Ermeloo

Opgericht in 1978

Ben je op zoek naar de historie over Ermelo? De Vereniging Historisch Ermeloo is een van de startpunten hiervoor.

In 1976 vatte de heer A.R. van der Graaf, destijds tandarts in Ermelo, het plan op om een oudheidkundige vereniging op te richten. Op 7 september van dat jaar nodigde hij een aantal Ermeloërs uit om hierover van gedachten te wisselen. Ook aanwezig was de heer Kruiswijk Jansen van het Gelders Oudheidkundig Contact. Deze verstrekte waardevolle informatie over wat er zoal komt kijken bij de oprichting van zo'n vereniging.

Het bestuur

Het vervolg was een openbare bijeenkomst in "De Hoeve" waar zodanig veel mensen aanwezig waren dat met een gerust hart besloten kon worden tot oprichting van een vereniging. Een voorlopig bestuur werd gevormd. De vaststelling van statuten vergde enige tijd. Op 16 februari 1978 was het zover dat ze officieel werden vastgelegd door een notaris. Deze datum is nadien aangemerkt als oprichtingsdatum.

Activiteiten

De vereniging organiseert lezingen, excursies en exposities over de Ermelose historie. Viermaal per jaar valt het verenigingsblad op de deurmat van onze leden. Het historisch materiaal wordt zoveel mogelijk digitaal beschikbaar gesteld via onze websites en beeldbank.

Verenigingsgebouw

Stap eens binnen bij ons verenigingsgebouw ‘De Fabriek’. Het is gevestigd aan de Hamburgerweg 189 in een oude dakpannenfabriek. In het gebouw bruist het van de activiteiten. Je vindt er een bibliotheek met historische boeken over Ermelo, vitrines met historische objecten. In de kantoorruimte kunnen de werkgroepen werken en de vergaderruimte is een ontmoetingsplek voor onze leden en andere belangstellenden.

 


  • Streekgeschiedenis

  • 1950-2000

  • Ermelo

  • Historische verenigingen

  • Veluwe

Hamburgerweg 189
3851 EL Ermelo

secretaris@ov-ermeloo.nl

Relevante links

- www.ov-ermeloo.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl