Oudheidkundige Vereniging Salehem

Zelhem en omgeving

De oudheidkundige Vereniging Zelhem, ook genoemd Salehem, is opgericht op 1 juli 1976 in Zelhem. Het doel is het verzamelen, onderzoeken, tentoonstellen en beheren van oudheden in en respectievelijk afkomstig uit de gemeente Zelhem of omgeving. Leden van de vereniging ontvangen 4 keer per jaar het historisch tijdschrift ‘Um Zellem’. In het tijdschrift is aandacht voor historische verhalen, streektaal en lokale wetenswaardigheden over Zelhem en (ruime) omstreken. Daarnaast is aandacht voor nieuws over de vereniging en haar werkgroepen en voor de activiteiten van museum Smedekinck zoals bijzondere evenementen en wisselexposities.

De Oudheidkundige Vereniging telt momenteel ca. 700 leden. Zij belegt jaarlijks ledenavonden over diverse onderwerpen. Sinds 2003 wordt ook een streektaalavond georganiseerd. Deze avond wordt gevuld met verhalen en anekdotes veelal geschreven en ten tonele gebracht door leden van de vereniging.

Werkgroepen
De vereniging telt diverse werkgroepen zoals midwinterhoorngroep d’Olde Roop, een archeologische werkgroep en een kledingwerkgroep.

Museum Smedekinck
De vereniging zetelt in museum Smedekinck Pluimersdijk 5 in Zelhem. Dit Zelhemse erfgoedmuseum is op initiatief van de vereniging ontwikkeld en in maart 2007 geopend.
Voor openingstijden en activiteiteninfo: www.museumsmedekinck.nl

Nieuws

Leden van de vereniging ontvangen 4 keer per jaar het historisch tijdschrift ‘Um Zellem’. In het tijdschrift is aandacht voor historische verhalen, streektaal en lokale wetenswaardigheden over Zelhem en (ruime) omstreken. Daarnaast is aandacht voor nieuws over de vereniging en haar werkgroepen en voor de activiteiten van museum Smedekinck zoals bijzondere evenementen en wisselexposities.


Relevante links

- http://www.salehem.nl

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Bronckhorst
  • Historische verenigingen
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

0314-631779

secretariaat@salehem.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl