Driels Museum

Maak kennis met het oude Maasdriel

De verzameling van het Driels museum richt zich in de eerste plaats op de economische bedrijvigheid binnen de dorpen uit de "oude" gemeente Maasdriel te weten Kerkdriel, Velddriel, Hoenzadriel en Alem in de laatste honderd jaar.

Daarnaast zijn er verzamelingen die gewijd zijn aan het dagelijkse leven in die tijd en aan de periode tijdens en vlak na de tweede wereldoorlog. Een aparte collectie bestaat uit fossielen die verkregen zijn uit de in de jaren zestig uitgevoerde zandwinningswerkzaamheden in de uiterwaarden van Maasdriel. Tot de kerncollectie worden gerekend: de bouwfragmenten van de oude kerk, de gereedschappen, werktuigen en producten van de plaatselijke industrie (mandenmakerij, steenfabricage) en de boerenwagens en karren.


Vond u dit artikel nuttig?

  • Maasdriel

  • Musea

  • Rivierengebied

Teisterbandstraat 38
5331 CR Kerkdriel

0418-632491

info@drielsmuseum.nl

Vanwege de corona-maatregelen tijdelijk alleen op zondag open van 14.00 uur – 17.00 uur. Raadpleeg voor actuele informatie de website van het museum: https://drielsmuseum.nl/

Feestdagen gesloten.

De toegang is gratis.

Rondleidingen worden op verzoek gegeven door vrijwilligers van het museum.

Ons museum is op de begane grond voor rolstoelers toegankelijk. We hebben helaas geen lift in ons gebouw zodat de bovenverdieping alleen per trap (vrij steil) bereikbaar is.

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl