De Museumfabriek Gezeteld in Winterswijk

Het Historisch Informatiepunt in de Museumfabriek Museum Kunst Ede


Vereniging Het Museum in Winterswijk is met haar collectie te vinden in de Museum Fabriek (in de oude Seahorse Meijerink fabriek, nu Tuuntehallen).

Het museum bezit een streekhistorische collectie, met vooral schilderijen, textielindustrie, textiel, archeologie, geologie, foto's en films. Veel van de schilderijen, tekeningen en prenten van vader en zoon Mondriaan en oom Frits zijn in bruikleen bij Villa Mondriaan. Vereniging Het Museum organiseert naast bus- en fietstochten ook filmavonden en lezingen over de geschiedenis van de regio.

Historisch Informatiepunt

Op dinsdag- en donderdagmiddag is het Historisch Informatiepunt geopend. Hier kunnen mensen terecht voor historische informatie en de grote genealogische collectie, met onder meer de collectie van dokter Das (van half 2 tot 5 uur).

Museum Kunst Ende

In Museum Kunst Ende (Misterstraat 94 , 7101 EZ Winterswijk, tel. 0543-512590 of 532114) worden tentoonstellingen georganiseerd met onder meer werk uit de collectie van Vereniging Het Museum. Voor het programma en de openingstijden, zie de website van de Vereniging.Links

http://www.vereniginghetmuseum.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Laan van Hilbelink 6-10
7101 WG Winterswijk

Tel. 0543-533533 (bereikbaar op maandag en dinsdag)

info@vereniginghetmuseum.nl
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl