De Museumfabriek

Gezeteld in Winterswijk

De Museum Fabriek (in de oude Seahorse Meijerink fabriek, nu Tuuntehallen) is een van de locaties van Vereniging Het Museum in Winterswijk.

In de Museumfabriek zijn onder meer schilderijen van de schilder Max van Dam te bewonderen.

Onderwijzer Jansen

Aan onderwijzer, de heer G. Jansen, heeft Winterswijk te danken dat diverse collecties zijn verzameld en ondergebracht in wat thans Vereniging Het Museum is. In 1929 werd een museumvereniging opgericht, in eerste instantie kon de collectie tentoongesteld worden in een door de gemeente Winterswijk ter beschikking gesteld schoollokaal. De doelstelling zoals door de heer Jansen geformuleerd luidde: 'het meest typische waardoor Winterswijk vooral bekend is, is de geologische gesteldheid van den bodem. Alles wat hierop betrekking heeft moet de hoofdschotel vormen. Hierom heen gegroepeerd zijn dan vooral de dieren en planten waarvan veel zeldzaam is'.

Twee locaties

In de locaties van Vereniging Het Museum (de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink nummer 6-10 (Morsepoort) en de Wereld van Wenters in de Meddosestraat nummer 38 en 40) worden collecties van de vereniging tentoongesteld. Daar de collectie van de vereniging thans meer dan 18.000 stukken groot is kan natuurlijk niet alles worden uitgestald. Een groot deel van de objecten is in het depot van de vereniging ondergebracht. Dit depot kan onder begeleiding van een van de museumgidsen worden bezocht en is uniek in Nederland!


  • Kunst en cultuur

  • 1900-1950

  • Winterswijk

  • Musea

  • Achterhoek

https://vereniginghetmuseum.nl/
Bezoekinformatie

De Museumfabriek
Laan van Hilbelink 6-10
7101 WG Winterswijk

0543-533533

info@vereniginghetmuseum.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl