Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur

Een genootschap opgericht in 1792

Het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur ('Wij trachten van nut te zijn') is dé vereniging van en voor mensen met belangstelling voor de geschiedenis van de stad Arnhem. Het genootschap, opgericht in 1792, stelt zich ten doel de historische kennis van Arnhem in de meest ruime zin te bevorderen.

Activiteiten van Prodesse

Daartoe worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en excursies. Tien maal per jaar komt een digitale nieuwsbrief uit met Arnhems historisch nieuws; ieder kwartaal verschijnt een nieuwe editie van het Arnhems Historisch Tijdschrift. De Prodesseprijs is er voor scholieren die een werkstuk over een aspect van de geschiedenis van Arnhem hebben gemaakt. Prodesse is initiatiefnemer van de Historische Herberg, een podium voor ieder die belangstelling heeft voor de geschiedenis van Arnhem. De Historische Herberg vindt sinds september 2009 vijf maal per jaar plaats. Jaarlijks doet Prodesse mee aan de Maand van de Geschiedenis met een speciale Arnhemse invalshoek. Maar ook wanneer naar het idee van de vereniging het historisch erfgoed van Arnhem gevaar loopt, komt Prodesse in het geweer.  Kortom, een vereniging die het waard is om nader kennis mee te maken!

Het periodiek van Prodesse - Arnhems Historisch Tijdschrift - is gedigitaliseerd. Scroll door de artikelen via de catalogus van Rozet.


  • Streekgeschiedenis

  • 1700-1800

  • Arnhem

  • Historische verenigingen

  • Arnhem e.o.

https://www.prodesse.nl/

Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur
Postbus 92
6800 AB Arnhem

026–4433546

secretaris@prodesse.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl