Airborne at the Bridge

Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

Airborne at the Bridge is een museale dependance van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. In het Airborne Museum ontdek je het hele verhaal over de Slag om Arnhem. Dit museum is gevestigd in villa Hartenstein, het voormalig hoofdkwartier van de Britten in 1944. In de ondergrondse Airborne Experience stap je in de voetsporen van een Britse parachutist…

Image
Actueel bij deze organisatie
Musea met militair erfgoed
01-01-0001 t/m 01-01-0001

Vrijheid en herdenken   
De Slag om Arnhem is de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Doel van de operatie was het veroveren van belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren door Poolse, Britse en Amerikaanse luchtlandingsdivisies waardoor grondtroepen via deze bruggen konden oprukken. Dit liep echter anders…

Airborne at the Bridge laat je kennismaken met onze heftige geschiedenis en geeft stof tot nadenken. Deze plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet.

Toeristische informatie   
Met Airborne at the Bridge is de stad Arnhem een nieuwe ontvangstplek rijker. We ontvangen hier onze bezoekers en inwoners van de stad en middels een VVV-informatiezuil  is er actuele informatie  te verkrijgen over wat er te doen is in de stad en regio. Onze gastvrouwen en gastheren voorzien iedereen graag van informatie over Operatie Market Garden en andere locaties over dit thema. In de shop vind je een mooi aandenken aan het bezoek of een bijzonder cadeautje.

Airborne at the Bridge is op 31 maart 2017 op een nieuwe locatie geopend en vervangt het voormalige informatiecentrum Slag om Arnhem. 

Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum Hartenstein. Het is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Arnhem en het museum tot stand gekomen, dankzij financiële bijdragen van het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en de Provincie Gelderland.


  • Tweede Wereldoorlog

  • 1900-1950

  • Arnhem e.o.

  • Musea

  • Arnhem e.o.

Rijnkade 150
6811 HD Arnhem
https://www.airbornemuseum.nl/airborne-at-the-bridge

026-3337710

info@airbornemuseum.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Actueel bij deze organisatie

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl