Inleiding route Huis Bergh, Kasteel en Land

Jan van Heek: Een kasteelheer en zijn land

Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Jan van Heek: Een kasteelheer en zijn land' in 2012/2013 zijn de verhalen over Kasteel Huis Bergh en de directe omgeving voor verschillende toepassingen geschikt gemaakt. U kunt ze in Kasteel Huis Bergh bekijken op een multitouchtafel. Ze zijn ook onderweg te beleven met een smartphone, via de website mijnGelderland en ook via de mijnGelderland-geoLayer in de Layar-app.

De route is geen uitgezette wandeling. U kunt vrij rondlopen en genieten van de verhalen over de geschiedenis van het kasteel en plekken in de omgeving van het kasteel.

Bouwhistorie

Bekijk ter plekke de verhalen over de bouwhistorie van het kasteel. Al rondlopend krijgt u informatie over de kasteelgevels, de ramen van het kasteel en de kapel.

Landgoed en Zeddam

Loopt u via de kasteeltuin in de richting van Zeddam, dan beleeft u onderweg de verhalen over de zichtlaan naar het parkbos de Plantage, het Sterrebos en de motte Montferland. Zoek tussen ’s-Heerenberg en Zeddam naar de Galgenberg, lees over de klappersteenkuilen en bekijk in Zeddam de Torenmolen.

Rondom het kasteel

Ook rondom het kasteel vindt u in de route nog verhalen over interessante plekken. Bekijk bijvoorbeeld de verhalen over de Muntwalwoningen, de Hondenhut en het Muntgebouw op de Muntwal. En loop verder door de mooie stad ‘s-Heerenberg. Zoek ze maar op: In den Swaen, het Van Esserenhuis, de synagoge en de Boetselaersborg.

Hoe werkt het?

Hoe gebruik je de layar-app op je tablet of smartphone?

 1. Ga naar http://mgld.nl/layar.
 2. Download de Layar-app of open de app. Let op: Gebruik niet de scanfunctie, maar ga naar de Geo-layer van MijnGelderland.
 3. Zorg dat de GPS aan staat.
 4. Vink bij Instellingen-Soort Huis Bergh aan.
 5. Kijk rond door het camerabeeld en druk op een van de punten op het scherm. Dan krijg je informatie over de plek. Hoe dichter je bij een punt bent, hoe groter het icoontje in je scherm.


WAARSCHUWING - Blijf goed opletten op het verkeer! Met Layar maakt u gebruik van internet. Afhankelijk van uw abonnement kunnen hier kosten aan verbonden zijn.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

 • Huis Bergh
 • Streekgeschiedenis
 • Landschap
 • 1000-1500
 • Montferland
 • Achterhoek

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl