Boerderij

Roedensestraat 7, Horssen

Dit monument is een hallehuisboerderij met een open stal en schuur die in de lengterichting van het gebouw ligt. Het voorhuis is een krukhuis: het is naar links uitgebouwd. Dit voorhuis met zolderverdieping is voorzien van een rietgedekt schilddak met hoekschoorsteen.

Vensters

De gevel heeft van links naar rechts een tweetal rechtafgesloten vensters met hanenkam, voorzien van zesruits schuiframen en opgeklampte luiken. Daarnaast bevindt zich een rechtafgesloten deurkozijn met hanenkam, voorzien van een bovenlicht en oorspronkelijke paneeldeuren. Rechts zit een klein venster met dezelfde detaillering als de grote vensters. Op de zolderverdieping zijn drie door een hanenkam afgesloten vensters met vierruits schuiframen te zien.

Dak en achterhuis

Het naar de weg gekeerde achterhuis heeft een zadeldak met wolfseind. Dit dak is deels gedekt met riet en deels met blauwe verbeterde Hollandse pannen. In de zijgevels van het achterhuis zijn gevorkte, gietijzeren raampjes te zien. De vernieuwde achtergevel heeft nog wel de traditionele boerderij-indeling met de openingen van de deeldeuren van de langsdeel, het hooiluik, de gietijzeren raampjes en de staldeuren.

De voormalige boerderij is niet vrij toegankelijk.


  • Drutense monumenten

  • Landschap

  • 1800-1900

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl