Stichting Heemkunde Malden

Aandacht voor de lokale historie

De Stichting Heemkunde Malden is opgericht op 8 december 1997. Er werd een stichtingsbestuur in het leven geroepen, dat de geschiedenis van Malden verder ging bestuderen. Het werkgebied bestrijkt hoofdzakelijk de plaats Malden, maar ook gegevens over Overasselt, Nederasselt en Heumen zijn zeer welkom en worden goed door ons gedocumenteerd.

Doelstellingen

Stichting Heemkunde Malden heeft als doel: 

- Het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van eigen omgeving, bewoners, gebruiken en heemkundige waardevolle overblijfselen.

- Het verzamelen en beheren van voorwerpen om die ten toon te stellen, zoals bijvoorbeeld het Gildezilver van het Sint Antoniusgilde uit Malden.

- Het inventariseren en digitaliseren van oudheden, dorps- en kerkgebeuren, folklore, foto’s bidprentjes en films van oud en nieuw Malden.

Collectie

Deze doelstellingen resulteren erin dat in de afgelopen jaren een schat aan wetenswaardigheden uit archieven en privéverzamelingen gedocumenteerd en digitaal vastgelegd zijn. De verzameling bestaat onder andere uit een grote collectie foto’s, bidprentjes, eigendomsaktes en oude boeken, waaruit nu regelmatig gepubliceerd wordt. Maar óók tal van historische geschriften en andere gepubliceerde teksten, ook worden de gehouden interviews digitaal opgeslagen.

Documentatiecentrum

Om de informatie voor iedereen nog toegankelijker te maken is het documentatiecentrum opgericht, wat momenteel gevestigd is in de bibliotheek te Malden. Alle gegevens zijn daar keurig geordend en voor het publiek toegankelijk gemaakt.

Contact en activiteiten

Driemaal per jaar verschijnt ons contactblad: ‘Heerlijkheid Malden’. Donateurs worden uitgenodigd voor informatieavonden, excursies en andere evenementen waar men gratis aan kan deelnemen.

Meer informatie vindt u onze website: www.heemkundemalden.nl.


  • Streekgeschiedenis

  • Heumen

  • Historische verenigingen

  • Rijk van Nijmegen

Stichting Heemkunde Malden
Grote Loef 75
6581JE Malden

024-3582893

info@heemkundemalden.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl