Stedelijk Museum Zutphen Zutphen in beeld

Sfeerimpressie van het Stedelijk museum Zutphen © Ewout Huibers - Musea Zutphen Een van de zalen van het Stedelijk museum Zutphen © Ewout Huibers - Musea Zutphen Hof van Heeckeren © Ewout Huibers - Musea Zutphen
Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt. De collectie van het museum omvat archeologische vondsten en historische en topografische collecties bestaande uit oude kaarten, plattegronden, stadsgezichten, portretten en foto's. Ook zijn er talloze voorwerpen van kunstnijverheid te zien, waaronder de prachtige zilvercollectie, meubels, klokken en oud speelgoed.

Musea Zutphen

Het Stedelijk Museum Zutphen is, net als Museum Henriette Polak, onderdeel van de  Musea Zutphen. Bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren komen geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit samen. In het monumentale stadspaleis zijn beide musea en de archeologische dienst gehuisvest. Museum Henriette Polak, op de eerste etage, is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. 

Monumentaal museum

Het Hof van Heeckeren bevindt zich aan ’s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen en een archeologisch rijksmonument. Via een bijzondere schelpenpoort uit 1697 komt u in de museumtuin. De poort, met meer dan 10.000 schelpen, gesmolten glas en gesinterd steen, is ontworpen door de Zweedse architect J. Horleman in opdracht van de toenmalige eigenaar baron Van Walraven van Heeckeren.

Meer informatie over de Musea Zupthen vindt u op de website www.museazutphen.nl

 Links

http://www.museazutphen.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

's Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

Tel. 0575-516878

museazutphen@zutphen.nl
Deels toegankelijk met beperking Geregistreerd Museum Kinderactiviteit Koffie Museum Jaarkaart Museumwinkel Rondleidingen

openingstijden

Wij zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Ook zijn wij geopend op:
• tweede paas(maan)dag
• tweede pinkster(maan)dag
• tweede kerstdag

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:
• nieuwjaarsdag (1 januari 2018)
• Koningsdag (27 april 2018)
• eerste kerstdag (25 december 2018)

Onze Museumtuin, Museumcafé en Museumwinkel is dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

toegangsprijs

Een combinatieticket is € 12,50. Een singleticket voor het Stedelijk Museum Zutphen of Museum Henriette Polak is € 7,50. Vrienden Musea Zutphen, Museumkaarthouders, Leden van Vereniging Rembrandt en het ICOM hebben vrije entree.
Lid van: erfgoed gelderland Collectie Gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl