Museum Henriette Polak

Klassiek-moderne schilder- en beeldhouwkunst

Museum Henriette Polak is hét museum voor klassiek-moderne schilder- en beeldhouwkunst van Nederland. In het museum staat het werk centraal van kunstenaars die zich bewegen tussen traditie en vernieuwing, abstractie en figuratie, o.a: Joop Sjollema, Wim Oepts, Mari Andriessen, Charlotte van Pallandt, Jan Wolkers en Arie Schippers.

De kerncollectie van het Museum Henriette Polak bestaat uit kunstwerken die zijn aangekocht door de stichting Henriette Antoinette en de kunstwerken uit de collectie die aansluiten bij de uitgangspunten van deze stichting. In de jaren zestig begon de stichting Henriette Antoinette met het samenstellen van een verzameling kunstwerken ten behoeve van een nieuw museum. Het betrof vooral kunstwerken van Nederlandse kunstenaars, die destijds buiten de aandachtsgebieden van de avant-garde kunstwereld stonden, maar in de ogen van het stichtingsbestuur medebepalend waren voor de ontwikkelingen in de Nederlandse kunstgeschiedenis. De kunstwerken sloten aan op de voor-oorlogse modern-klassieke kunst, die voortbouwde op de Franse moderne kunst van rond 1900. De traditie van de modern-klassieke kunst is tot op de dag van vandaag springlevend en nog altijd uitgangspunt voor het verzamelbeleid van het Museum Henriette Polak.

Musea Zutphen

Museum Henriette Polak is, net als het Stedelijk Museum Zutphen, onderdeel van de Musea Zutphen. Bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren komen geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit samen. In het monumentale stadspaleis zijn beide musea en de archeologische dienst gehuisvest. Het Stedelijk Museum Zutphen vertelt ‘Het Verhaal van Zutphen’ in de middeleeuwse kelder en op de begane grond. 

Monumentaal museum

Het Hof van Heeckeren bevindt zich aan ’s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen en een archeologisch rijksmonument. Via een bijzondere schelpenpoort uit 1697 komt u in de museumtuin. De poort, met meer dan 10.000 schelpen, gesmolten glas en gesinterd steen, is ontworpen door de Zweedse architect J. Horleman in opdracht van de toenmalige eigenaar baron Van Walraven van Heeckeren.

Meer informatie over de Musea Zutphen vindt u op de website www.museazutphen.nl. De collectie is online te bekijken voor een deel.


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Online tickets bestellen
 • Kunst en cultuur

 • 1900-1950

 • 1950-2000

 • Zutphen

 • Musea

 • Achterhoek

's Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

0575-516878

museazutphen@zutphen.nl

Combiticket voor beide musea: € 17,50
Single ticket Stedelijk Museum Zutphen: € 10,-
Single ticket Museum Henriette Polak: € 10,-
CJP-pas, single ticket (Stedelijk Museum Zutphen óf Museum Henriette Polak): € 5,-
CJP-pas, combiticket beide musea: € 8,75
Kinderen tot 12 jaar, Vrienden Musea Zutphen & Pashouders*: Vrij entree

*Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt pas, ICOM-pas. Vergeet niet uw kortingspas mee te nemen, deze wordt gescand.

Online tickets bestellen
 • Geregistreerd museum
 • Kinderactiviteit
 • Museumkaart
 • Museumwinkel
 • Rondleidingen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl