Landgoed Schovenhorst

Reuzenbomen

Welkom in de mooiste bomentuin van Nederland. Blikvangers zijn twee reuze Mammoetbomen van ruim 40 meter hoog.

Op landgoed Schovenhorst kunt u heerlijk wandelen, maar laat u vooral ook verrassen door de educatieve en culturele evenementen in het prachtige decor van de bomentuinen en het bos. Rust lekker uit in het horecapaviljoen de Hop-Eest en laat de kinderen even uitrazen in het spannende Speelbos. Of beleef samen de unieke 40 meter hoge Bostoren!

Museum De Tien Malen

Op het landgoed bevindt zich ook Museum De Tien Malen. Dit museum geeft bezoekers een kijkje in de geschiedenis van Putten en omstreken, vanaf de prehistorie tot het heden. Aan de hand van kaarten, tekeningen en foto's wordt duidelijk hoe de mens het Puttense landschap in vroegere jaren heeft beïnvloed, gebruikt en beheerd. Maalschappen, woeste gronden, brinken, kampenlandschappen, engen en ontginningen speelden hierbij een belangrijke rol. De collectie bestaat onder meer uit archeologische vondsten uit grafvelden en grafheuvels, ambachtelijke en agrarische objecten, maar ook eigentijdse kunstvoorwerpen zijn hier te bezichtigen. Kinderen kunnen zich prima vermaken met de houten grafheuvel die demontabel is en de oude Puttense boerderij. Maak kennis met historie, maak kennis met Museum De Tien Malen.

De Bostoren

Landgoed Schovenhorst heeft een bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met bovenop de 40 meter hoge top een bomentuin!

De beklimming van de toren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje is de beloning een prachtig uitzicht over de Veluwe, een enkele hoogvlieger en een unieke blik op de kroon van het bos. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

De bostoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.15 uur.

Toegangskaartjes voor de Bostoren kosten 4 euro voor volwassenen en kinderen. Kaartjes bostoren kunt u via een betaalautomaat aan de achterzijde van de bostoren pinnen, op deze kaartjes zit een barcode en deze kunt u bij de ingang, tourniquet scannen. Voor groepen zijn er kortingsmogelijkheden. Voor groepsbezoek kunt u contact opnemen met het landgoed. (Doe dit tijdig. De kaartjes moeten u per post opgestuurd worden.)


 • Landschap

 • Kinderen

 • 1800-1900

 • Putten

 • Musea

 • Veluwe

 • Putten

Garderenseweg 93
3881 GK Putten

0341-351207

info@schovenhorst.nl

Bostoren €4,00

U kunt contactloos betalen of uw pinpas invoeren bij de ingang van de Bostoren. Bij akkoord hoort u een piep en wordt de draaideur eenmalig vrijgegeven.

 • Deels toegankelijk met beperking
 • Geregistreerd museum
 • Kinderactiviteit
 • Koffie
 • Rondleidingen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl