Historische Vereniging Pasqualini

Opgericht in 1997

Pasqualini is de historische vereniging van de Gelderse gemeente Buren en haar directe omgeving. Zij is opgericht in 1997 en telt momenteel zo´n 170 leden. Het schilderachtige vestingstadje Buren met ondermeer een rijk oranjeverleden herbergt een schat aan bezienswaardigheden en wordt met recht 'Parel van de Betuwe' genoemd.

Italiaanse architect

De naam van de historische vereniging is ontleed aan de Italiaanse architect Alessandro Pasqualini. Hij werd in 1493 in Bologna geboren en was in zijn werkzame leven actief in de renaissanceperiode. Maximiliaan van Egmond nam hem in dienst als bouwmeester en in deze functie heeft hij de achtkanten bovenbouw van de Lambertuskerk in Buren ontworpen. Ook als vestingbouwer was hij in de plaatsen Buren, Leerdam, Kampen en Gulik actief. Hij overleed in 1559 in Bielefeld.

Cultuurhistorisch erfgoed van Buren

De vereniging heeft als doelstelling het besef en de kennis van het rijke cultuurhistorische erfgoed van Buren te behouden en te bevorderen. Daarnaast is het ontwikkelen van belangstelling voor algemeen historische onderwerpen een belangrijk aandachtspunt. Pasqualini doet dit door lezingen te houden en excursies te organiseren. Daarnaast brengt de vereniging 3 keer per jaar een gratis tijdschrift voor leden uit.


  • Buren

  • Historische verenigingen

  • Rivierengebied

Jan van Nassauplein 16
4116 EG Buren

0344-571990

r.visscher2@upcmail.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl