Erfgoedfestival

Gelderland 2021

Jaarlijks wordt het Gelders Erfgoedfestival georganiseerd in samenwerking met de coöperatie Erfgoed Gelderland. Met deze zevende editie bouwen we voort op het succes van 2020. We slaan een brug tussen de werelden van kunst en erfgoed. Dat beleef je online en fysiek. Deze combinatie van kunst en erfgoed is uniek. Kunstenaars verrassen ons en laten ons nadenken. Ze veranderen onze blik en kijk op de wereld.

Tien kunstenaars, tien locaties

Deze editie van het festival in Gelderland vindt plaats van 3 oktober tot en met 31 oktober. Het festival staat in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk. Tien kunstenaars verblijven tijdens het festival op een unieke erfgoedlocatie en zij laten zich inspireren door het thema Aan het werk. De kunstenaars zijn online te volgen van 3 oktober tot en met 31 oktober. Ook volgen we de kunstenaars tijdens hun residentie in de zomer en tijdens het maakproces. Bij de erfgoedlocaties worden optredens en exposities georganiseerd. De opening van het festival op 3 oktober in De Vereeniging in Nijmegen is ook de opening van de Maand van de Geschiedenis.

Erfgoedlocaties

Verspreid over heel Gelderland laten artiesten zich inspireren. Het Bottermuseum in Harderwijk biedt aan Ellen ten Damme inspiratie over het visserijverleden. In Zutphen gaat het Jong Metropole Orkest aan de slag met het verhaal van de David Evekink-woningen. Katinka Polderman en wetenschapper Sophie Reinders trekken samen op bij Radboud Erfgoed. Drie internationale ArteZ-studenten dompelen zich onder bij Museum Smedekink. Remy van Kesteren brengt muziek naar het verhaal van Museum Tweestromenland. Jonge talenten gaan naar het CODA Museum, Van 't Lindenhoutmuseum, het Anton Pieck Museum, en het Huis der Provincie. Rico mag een week in residentie in Kasteel Huis Bergh.

Samenwerking

Het Erfgoedfestival werkt samen met ontzettend veel organisaties. De Maand van de Geschiedenis is al genoemd. De Provincie Gelderland speelt een belangrijke rol, niet alleen als sponsor van het festival, maar dit jaar ook als deelnemer. De gemeentes Nijmegen en Zutphen zetten de deuren wijd open voor de opening en de afsluiting van het festival. Ook werkt het festival samen met de Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem Nijmegen en ArteZ.


Credits foto: de fotografen zijn (boven v.l.n.r.): Danny Ellinger, Hans-Peter van Veldhoven, Inbal Abir, Pieter Kunnen, Katinka Polderman, Eastwave, Nick Helderman, Rico, Isabelle Renate la Poutré, Alexandra Polakova, Borbála Csiszar, Hannah Larkin.


Relevante links

- www.erfgoedfestival.nl

Vond u dit artikel nuttig?

  • Werk

bezoekadres: zie website voor erfgoedlocaties en opening

postadres:
Westervoortsedijk 67-D
6827AT Arnhem

erfgoedfestival@erfgoedgelderland.nl

Kijk voor het volledige programma op de website van het Erfgoedfestival

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl