De musea in de Liemers en Arnhem en omstreken

Een handig overzicht voor de museumbezoeker

Ga je een dagje weg, of ben je een dag toerist in de eigen regio? Op deze pagina vindt u de informatie over de musea in de Liemers, en Arnhem en omstreken; van Montferland tot Wageningen.

Overzicht Musea in Arnhem en omstreken

Wil je meteen naar overzicht van de musea in en om Arnhem?

KLIK HIER

Je komt via die link op een overzichtspagina met de bij mijnGelderland bekende musea in deze regio. Wij tellen liefst 31 musea in deze regio! We streven ernaar alle informatie zo up-to-date mogelijk te houden, en linken naar de reserveringsmogelijkheden bij elk museum. Zo wordt uw museumbezoek nog gemakkelijker!

Alleen al in Arnhem zelf vinden we elf musea. Hieronder zijn bekende plekken zoals Erfgoedcentrum Rozet en natuurlijk het Nederlands Openluchtmuseum, maar ook de bij het grote publiek wellicht minder bekende musea zoals het Nederlands Watermuseum en het Trolleybus Museum verdienen absoluut een bezoek.

In de 'omstreken' van Arnhem is daarnaast ook nog genoeg te beleven. Beleef het boerderijleven van weleer in Museumboerderij Den Tip (Overbetuwe). In Elst is er nog het Tempel & Kerk Museum, met Romeinse en Middeleeuwse kerkresten. Ook in Wageningen is genoeg te beleven, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Museum de Casteelse Poort.

Overzicht musea Liemers

Wil je meteen naar overzicht van de musea in de Liemers?

KLIK HIER

In Zevenaar vind je het bekende Liemers Museum, maar denk bijvoorbeeld ook aan 'De Panoven'. In 's Heerenbergh (gemeente Montferland) is behalve Huis Bergh, ook Stadsmuseum Bergh gevestigd. 

Verhalen

Geïnteresseerd in de geschiedenis van dit gebied? Lees ook de digitale canons van Arnhem en Lingewaard. Ook over Huis Bergh zijn er veel verhalen te vinden op mijnGelderland. Wil je niks missen over uitjes en nieuwe tentoonstellingen in Gelderland? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van mijnGelderland!


  • Kunst en cultuur

  • Streekgeschiedenis

  • Arnhem e.o.

  • Liemers

  • Tentoonstelling

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl