Westerbouwing

Pleisterplaats aan de Rijn

Vanaf het terras van de Westerbouwing heeft u een prachtig uitzicht dat reikt van Driel tot Nijmegen en van Arnhem naar het Reichswald in Duitsland. Deze stuwwal uit de voorlaatste ijstijd is een plek met geschiedenis.

Nu vertoeven wandelaars hier in alle rust, maar ooit werd er fel gestreden om deze strategische plek. De latere strijd om er een echt pretpark van te maken is verloren. Tegenwoordig is de Westerbouwing weer een drukbezochte trekpleister.

Prachtig uitzicht

Begin negentiende eeuw had de Westerbouwing een uitsluitend agrarisch karakter. Bouwing betekent dan ook boerderij. De eigenaars van de Westerbouwing hadden deze plaats graag uitgebouwd tot een heus pretpark zoals de Efteling of Slagharen. Maar de unieke ligging en de natuurhistorische waarde van de Westerbouwing stonden verdere uitbreiding in de weg. Even nam de interesse in het gebied af en een deel van het park werd ontmanteld. Maar nu kunt u weer onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van het nog altijd even geweldige uitzicht.

Lees hier meer over de Westerbouwing!


  • Vrije tijd

  • 1800-1900

  • Arnhem

  • Landschap

  • Arnhem e.o.

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl