De City Bar

Een van de vele kroegen

Voor de oorlog telde Zutphen veel meer kroegen dan nu. Op elke straathoek kon je een biertje of jonge klare drinken. Café Demming bood regelmatig live-muziek op de hoek van Broederenkerkplein en Rozengracht, terwijl verderop aan de Rozengracht (aan de andere zijde van het huidige Stedelijk Museum) de bekende City Bar werd gerund door de familie Gianotten.

Het café grensde aan het poortje naar de Rosmolensteeg, waar ook de Openbare Leeszaal zat. Onder de poort was rechts een onopvallend klein deurtje, dat een tweede toegang verschafte tot de kroeg. En dáárnaast zat een laag luik voor de 'tonnetjesman', die eens in de week het afval kwam ophalen.

Van de City Bar bleef na het bombardement bijna niets over, maar caféhouder Joop Gianotten overleefde. Mogelijk vond hij beschutting in de schuilkelder van de Rijkslandbouwwinterschool naast het café. Zijn kroeg werd echter niet herbouwd. Voor een biertje kun je aan de Rozengracht, het Broederenkerkplein en in de Barlheze al lange tijd niet meer terecht.


  • Verloren Stad Zutphen

  • Oorlog

  • Tweede Wereldoorlog

  • 1900-1950

  • Zutphen

  • Achterhoek

Relevante links

Audio

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl