Hoog water

Druten

In de hal van het gemeentehuis van Druten herinnert "Hoog Water" aan de hoogwaterstand in het Rivierengebied van 1995. De inwoners van Druten moesten toen tijdelijk worden geëvacueerd. De basis van het kunstwerk bestaat uit een granieten plaat van 150 bij 120 cm die onder een hoek van 45º op een stalen frame is bevestigd.

Op de granieten plaat is een bronzen plaat vastgezet met een landschap van een stad aan een slingerende dijk. Buitendijks is een watervlakte te zien. Mede door het gebruik van vogelperspectief is het alsof het water tegen de dijk aanhangt, waardoor de dreiging van een overstroming voelbaar wordt.

Kunstenaar Cor Litjens werd bij dit kunstwerk geïnspireerd door de daadwerkelijke dreiging van het zo nabije water. Voor de stad gebruikte hij afgietsels van gebouwen van souvenirs van over de gehele wereld die samen een universele stad vormen. Het Colosseum, de Arc de Triomphe, de Eifeltoren en onder meer een paar beroemde kerken in Italië zijn duidelijk herkenbaar. Tijdens kantooruren is "Hoog Water" te bezichtigen. Cor Litjens woont en werkt in Gemeente Druten in Deest. "De Uitbouw" in Afferden en "Entree" in Horssen ter herinnering aan burgemeester Luske zijn ook van zijn hand.


  • Drutense kunstwerken

  • Kunst en cultuur

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl