De Uitbouw

Afferden

Dit meer dan manshoge kunstwerk bestaat uit een ruimte van twee schuin weglopende zijwanden en een derde tussenwand, waarin zich een groot raam met middenstijl bevindt. Een vierde wand ontbreekt, waardoor het kunstwerk op een losstaande erker van een gebouw lijkt.

De middenstijl van het raam is kunstig bewerkt en waaiert aan de bovenzijde uit naar de zijkanten. Staand in "De Uitbouw" met de rug naar de woonwijk heb je een schitterend uitzicht over de velden. Het kunstwerk is als het ware de uitbouw van het dorp. Het is geplaatst bij de afronding van het erachter gelegen woningbouwproject "'t Kempke" en werd gefinancierd door bij het project betrokken aannemers. Hun namen zijn op een plaquette vermeld.

Cor Litjens (1956) woont en werkt in gemeente Druten in het kerkdorp Deest. Hij werd bij dit kunstwerk geïnspireerd door de gekozen locatie: de duidelijke grens van de dorpskom van Afferden. De kunstwerken "Entree" in Horssen ter herinnering aan burgemeester Luske en "Hoog Water" in de hal van het Gemeentehuis zijn ook van zijn hand. Veel kunstwerken van


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Drutense kunstwerken
  • Kunst en cultuur
  • Druten
  • Rijk van Nijmegen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl