Tri-folium

Druten

"Tri-folium" staat in een waterpartij voor de voormalige meubelfabriek Treco. In 1991 is het kunstwerk ter gelegenheid van de opening van dit fabriekspand geplaatst. Treco kwam net als de dichtbij gelegen meubeltoonzalen Trio voort uit het moederbedrijf Trio.

Inmiddels bestaat Treco niet meer. Het kunstwerk is een geopende driebladige plant van gemoffeld staal. In het hart van de plant bevindt zich als het ware een bron waaruit een fontein ontspringt. De drie bladen zijn geïnspireerd op de naam van het oorspronkelijke bedrijf, verwijzend naar de drie oprichters. De opmerkelijke afmeting van de doorsnede van het kunstwerk - 3,33 meter - is eveneens hierop gebaseerd.

Overigens is het getal 3 voor kunstenaar Huub Kortekaas bijzonder. Veel van zijn kunstwerken zijn geïnspireerd door dit getal. Zijn fascinatie voor planten in zijn kunstwerken erfde Kortekaas van zijn vader, die tuinder was. Huub Kortekaas woont en werkt in het nabijgelegen Winssen. In Druten staan nog twee werken van hem in de openbare ruimte: "Plant" (Overrijkskamp) en "Vogel" (Lievendaal). Opvallende werken van hem in de regio zijn verder "Watertempel" langs de A 73 bij de afslag Beuningen, "Gladiolenpoort" op de Sint Annastraat in Nijmegen en "Dijkkapel" op de dijk in Winssen.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

  • Drutense kunstwerken

  • Kunst en cultuur

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl