Tri-folium

Druten

"Tri-folium" staat in een waterpartij voor de voormalige meubelfabriek Treco. In 1991 is het kunstwerk ter gelegenheid van de opening van dit fabriekspand geplaatst. Treco kwam net als de dichtbij gelegen meubeltoonzalen Trio voort uit het moederbedrijf Trio.

Inmiddels bestaat Treco niet meer. Het kunstwerk is een geopende driebladige plant van gemoffeld staal. In het hart van de plant bevindt zich als het ware een bron waaruit een fontein ontspringt. De drie bladen zijn geïnspireerd op de naam van het oorspronkelijke bedrijf, verwijzend naar de drie oprichters. De opmerkelijke afmeting van de doorsnede van het kunstwerk - 3,33 meter - is eveneens hierop gebaseerd.

Drie

Overigens is het getal 3 voor het kunstenaarsduo Kortekaas bijzonder. Veel van hun kunstwerken zijn geïnspireerd door dit getal. Hun fascinatie voor de Plant / Bloem in hun kunstwerken is deels door Adelheid als tuinarchitect en Huub uit een tuindersgezin. Adelheid en Huub Kortekaas wonen en werken in het nabijgelegen Winssen. In Druten staan nog twee werken van hen in de openbare ruimte: "Plant" (Overrijkskamp) en "Vogel" (Lievendaal). Opvallende werken van het duo in de regio zijn verder "Watertempel" langs de A73 bij de afslag Beuningen, "Gladiolenpoort" op de Sint Annastraat in Nijmegen en "Dijkkapel" op de dijk in Winssen.


  • Drutense kunstwerken

  • Kunst en cultuur

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl