Engelbewaarder

Druten

In de grote tuin van het Klooster van Boldershof staan drie objecten die samen "Engelbewaarder" vormen. Op een sokkel van grote bakstenen staat een sculptuur van gebakken klei van kinderen die in bescherming worden genomen door een engelbewaarder.

De zes kinderen in het kunstwerk hebben bloemen, appels, een vogel en een kool in hun handen. Het werk is een voorbeeld van traditionele expressieve kunst uit de jaren veertig. Op de achterzijde van het kunstwerk is de signatuur "M" te zien van Jac. Maris uit Heumen. "Engelbewaarder" is een herinnering aan de evacuatie van Boldershof in de Tweede Wereldoorlog. Het opschrift luidt: "Ter dankbare herinnering aan de wonderbare bescherming van den H. Engelbewaarder, ondervonden op onze vlucht voor het oorlogsgevaar van Druten naar Breda in mei 1940. H. Engelbewaarder blijf ons beschermen."

Op de hoeken van de kloostertuin van Boldershof staan kwartrond gebogen banken. Ze horen ook bij het kunstwerk "Engelbewaarder" en zijn gemaakt van dezelfde handvormstenen als de sokkel. Op de hoeken van de banken zijn bloembakken aangebracht. Elders op het terrein, aan de wand van een dodenkapelletje, is een huisvormig keramisch reliëf te zien. Het is een piëta, waarschijnlijk ook van de hand van Jac. Maris.


  • Drutense kunstwerken

  • Kunst en cultuur

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl